De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

zaterdag 24 oktober 2015

oma en opa zijn hele lieve schatjes.

Ons eerste weekje rond oma en opa vloog voorbij. Zou het komen doordat we al wat kriebeltjes beginnen te voelen voor het feest van volgende week?
Maandag brachten we allen (of toch bijna allen) een foto mee van onze grootouders. We hebben aan elkaar verteld hoe we onze grootouders (intussen leerden we dat nieuwe woordje ook kennen) aanspreken. We hoorden over moeke en vake, grootmoe en grootva, mamita, pepe en meme, mamée, omi, bompi,... We leerden ook over jong en oud. Helemaal niet zo gemakkelijk als je zelf nog maar net 2,5 of 3 jaar bent. Maar Jules zegt : oud is als je grijze haren krijgt en het al vlugger overal een beetje pijn begint te doen. De rug, de knieën, de benen, de schouders,... (meteen tijd om de lichaamsdelen in te oefenen).De juf vertelde ook dat de kapper de grijze haartjes kan "kleuren" als oma of opa dat niet zo leuk vinden. Dat vonden we best grappig.
In de namiddag kregen we ook bezoek van Thuline. Zij is een meisje uit het 4de leerjaar en ze mocht eens een verhaaltje komen vertellen in ons klasje. Ze vertelde het boek : " Anna ruimt op". Iedereen zat heel geboeid te luisteren want Thuline deed dat heel goed. Dikke merci en hopelijk tot nog een keer Thuline.


 
Daarna begonnen we onze werkkoffers ( schoendozen) te beschilderen want die hebben we nodig om te dansen.Wij zijn dan ook de werkmannen en werkvrouwen. Sommige kindjes uit de klas mogen met juf Emelie meedansen en samen met haar kleine konijntjes een schat zoeken.


Op dinsdag mochten we onze eerste danspasjes oefenen. Werkman, -vrouw of ontdekkingsreiziger iedereen was dolenthousiast en ook de juffen genoten want al na één keer oefenen zat de sfeer er helemaal in. Op dinsdag maakten we ook nog een oefening waarbij we heel goed moesten kijken naar de kleertjes van oma en opa want ze moesten dezelfde kleertjes aandoen om naar ons feest te komen.

















Dinsdagnamiddag kwam juf Bénédicte langs voor schrijfdans.
Deze keer trokken we de schooltuin in want daar liggen nu al veel blaadjes van de bomen. De herfst is immers begonnen. We mochten met de blaadjes gooien in de lucht. We mochten ook eens blaadjes op elkaar gooien.
 
 
 
 
 
We mochten elkaar ook eens strelen met een blaadje.
 
 Toen we veel gespeeld hadden waren we klaar om zelf te dansen als een blaadje. De muziek werd aangezet en wij "schrijfdansten" erop los.
 
“Bladeren bladeren kriebelen, handen vingers wiebelen”
“Takke takke tak, pakke de pakke de pak”
“Eikeltje eikeltje val maar, eikeltje eikeltje val maar neer”
“Takke takke tak, pakke de pakke de pak”


 
 
We deden ook eens alle blaadjes op een groot laken en daarop lieten wij ze dansen.
 
 
Daarna kregen we een blinddoek aan en moesten we vertellen wat we voelden : een kastanje, een eikel, een blaadje of een ...bolster. Oei,oei,oei wat kan die prikken.
 
 
Verder deze week maakten we ook nog een kleefpuzzel : ieder volgens eigen mogelijkheden.
 
 
En de juf nam de tijd om mee te spelen met de kindjes en zo bepaalde begrippen die sommigen nog niet helemaal onder de knie hebben stiekem een beetje in te oefenen.

Eindelijk was het zover, we waren reeds van vorige week aan het aftellen naar ons eerste verjaardagsfeestje in de klas. Lucie was de gelukkige en mocht pronken op de verjaardagsstoel met een mooie kroon.Eerst zongen we een medley van verjaardagsliedjes.
 
Daarna haalden we de muziekinstrumenten uit en ging de "fanfare" uit.

Met als afsluiter het uitblazen van de 3 kaarsjes op de taart.

Bravo!!! Lucie. Daarna was het tijd om de verjaardagstas te bekijken. Oei wat was die zwaar. Lucie liet ons blij alle spulletjes zien die ze er had ingestopt. Kijk maar even mee dan zie je wat Lucie leuk vindt.
 
 
Lucie bracht ook een klasgeschenkje mee. Kadi kadi cadeau wat zit er in dit prachtige cadeau?


Lucie schonk ons het spelletje mijn eerste boomgaard dat we al kennen omdat Hanne het al eens meebracht naar de klas toen we over het fruit leerden. Nu kunnen we er nog heel vaak meespelen. En hopelijk kunnen we nog veel winnen van de raaf. Dank je wel, Lucie voor dit prachtige geschenk.
In de namiddag speelden de kindjes nog met de andere spelletjes uit de verjaardagstas o.a. 

puzzelen van de grote grondpuzzel.

kijken in de boekjes

 
Op het einde van de dag mocht Lucie op de troon. We hebben haar 3de verjaardag op school voor goed vastgelegd. Bedankt, lieve Lucie voor deze heerlijke dag.
Vanaf dinsdag was het weer werken geblazen.Na het onthaal trokken we met de kindjes van juf Karen naar het opvangklasje voor een nieuwe sessie schrijfdans. Deze keer "schrijbelden" we op het lied van de kriebelblaadjes met de wasco's op een blad. Juf Bénédicte was er deze keer niet bij maar onze juffen namen het over.




Daarna leerden we de hoeveelheid 2. En mochten we het inoefenen met concreet materiaal. We kregen de opdracht van Jules om allemaal 2 speelgoedjes in de klas te zoeken.


Later deze week maakten we ook nog een blaadje waarbij Jules ons vertelde dat hij 2 keer bij zijn bomma en bompa ging logeren. Hij moest dus 2 onderbroeken, 2 T-shirts, 2 hemdjes en 2 lange broeken meenemen.


 
In de namiddag trokken we naar de grote zaal voor een generale repetitie van het grootouderfeest. We deden allen heel erg ons best en mochten voor de eerste keer kijken naar de dansjes van onze andere kleutervriendjes.
Op woensdag hadden we een tweede generale repetitie want we wilden dat het tip top in orde zou zijn.

Op donderdag was het eindelijk zover
deze namiddag zouden er al heel wat grootouders komen kijken naar ons optreden en naar het feest. Wij gingen eens kijken of de zaal al klaar was om hen te ontvangen.


Het podium was mooi versierd.
 
 En de stoelen stonden klaar. Wij mochten eens doen alsof we oma's en opa's waren en de juffen waren de kindjes die voor ons op het podium dansten. Wat kunnen onze juffen toch soms zottekes doen.


 Voor de foto's van het optreden zelf moeten jullie maar eens kijken naar de website van de school.
Want ook vrijdag werd voor ons een feestdagje.
In de godsdienstmomentjes waren we dankbaar voor de vele leuke dingen die de grootouders met ons doen. Met onze foto's aan het prikbord konden we heel gemakkelijk vertellen over al de oma's, opa's, omi's opi's, bompa's en bompi's, vakes, moekes, mamées, meme's en pepe's,...


Op een dag had Jules ook een boek mee over zijn oma. De oma van Jules is reeds gestorven. Na het verhaal liet Jules ons ook een bidprentje zien van zijn oma. Ook Miro zijn opa is reeds gestorven. Hij bracht vorige week ook al een bidprentje mee. We deden dan ook graag ons kaarsje branden en maakten het eens heel stil om aan de opa van Miro en de oma van Jules te denken. Want zij zijn nu sterretjes in de hemel.
 
Ziezo, dat was het dan alweer. Volgende keer beginnen we maandag met het vieren van de verjaardag van Norah en daarna is ons thema : rin,tin,tin, daar loopt een dikke spin.
Maar nu mogen we eerst genieten van een welverdiende vakantie, al zeggen we het zelfs.
Lieve groetjes, juf Nancy
 
 


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten