De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

vrijdag 16 oktober 2015

Een weekje vol met geel !

Toen we maandagmorgen na een fijn weekend terug in ons klasje waren merkten we al heel snel op dat er veel kindjes waren met gele kleertjes. Ook Jules had zelfs zijn gele kleertjes aangetrokken gekregen na zijn leuk weekend bij Febe.( bedankt om mee te doen, mama van Febe)Toen we maandagmorgen na een fijn weekend terug in ons klasje waren merkten we al heel snel op dat er veel kindjes waren met gele kleertjes. Ook Jules had zelfs zijn gele kleertjes aangetrokken gekregen na zijn leuk weekend bij Febe.( bedankt om mee te doen, mama van Febe)



Toen we na de speeltijd binnen kwamen vertelde Jules ons dat hij iets in de verrassingskoffer had verstopt. Het zonnetje van de week : Luna mocht het koffertje openmaken. En of we benieuwd waren...
Wat we ontdekten waren heel veel gele spulletjes.

Om de beurt mocht iedereen iets uit het koffertje nemen en ons rood hoekje werd veranderd in een geel hoekje.


 

 


Omdat we er maar niet genoeg van konden krijgen gingen we daarna op zoek naar geel speelgoed in de bakken in de klas. En we vonden allen wel iets.
Fier als een pauw lieten we onze buit zien aan Jules en aan de juf.


Daarna bouwden we nog een mooie toren, natuurlijk met enkel gele blokken.

 


 
Maandagnamiddag had Jules een pomp om ballonnen op te blazen op zijn schootje... met enkele ballonnen erbij. Wij hielpen hem om ze  op te blazen en daarna kregen ze een plaatsje in onze klastak en op ons prikbord.
Ons klasje werd al rijkelijk gevuld met "geel".


Daarna trokken we naar buiten, het zonnetje was nog van de partij en de juffen hadden tafels met grote bladen op het gras klaargezet. Alle kindjes kregen allerlei soorten kwasten en gele verf en gingen aan de slag voor een heel groot schilderij. Het was genieten van begin tot einde.














Daarna mochten we onze handjes wassen in een emmer lekker warm water. Zelfs dat was superleuk.
Op dinsdag troffen we Jules aan met allemaal gele pluimjes in zijn mouw. Luna mocht eens rondstappen en alle kindjes strelen met de pluimpjes. ZALIG!!!

 
Verder deze week mochten we ook nog rollen met een gele bal naar Jules.


We hadden ook veel pret in de ontdekbak die deze keer gevuld werd met mais. 

We kleefden gele autootjes op de trui van Jules.
 
We mochten vrij spelen met het identificatiespel.
We speelden ook nog een kleurenlottospel en we leerden het versje :
 
Ik ben geeltje,
bi ba beeltje.
Kijk, dit vind ik fijn...
Als ik pfffft zeg word ik klein.
 
Ook onze godsdienstmomentjes stonden in het teken van geel. Op maandag trokken we naar buiten om geel te "zien". We zagen : gele stippen, gele blokken, gele banden,...
 
 
 
 
 
ook gele blaadjes op de grond en aan de bomen en gele bloemen in de schooltuin.



 Op dinsdag trokken we opnieuw de schooltuin in maar deze keer om geel te "ruiken".
 


Eenmaal terug in de klas stonden ons nog meer dingen op te wachten om aan te ruiken : ananas, banaan, kerriepoeder, bodymilk en detergent.

 Op woensdag mochten we gele dingen "proeven".





Honey pops, mais, ananas, banaan en citroen stonden op het menu.
Op donderdag sloten we ons godsdienstthema af met een dankgebedje omdat we het toch wel heel fijn vinden dat God ons een mondje, oogjes en een neusje gaf toen we als piepkleine baby in mama's buik groeiden. Want nu kunnen we genieten van al die wondermooie dingen.

Op vrijdag mochten we allen genieten van een vrije dag want de juffen kregen een nascholing rond techniek.

Volgende week zetten we de grootouders in de bloemetjes, want dat verdienen ze ook wel eens.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten