De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

zaterdag 14 november 2015

Rin tin tin... daar loopt een dikke spin!

Na een deugddoende vakantie waren we  maandag  allen heel erg blij elkaar terug te zien. Jules was blij dat het vakantie was geweest maar hij had zijn vriendjes toch ook wel gemist. Iedereen wist ook nog goed dat Norah jarig was in de vakantie en dat we rode dagje feest zouden vieren. Norah zelf was het ook helemaal niet vergeten. Ze kwam naar school met de gevulde verjaardagstas en haar mooie kroon die ze net voor de vakantie al mee kreeg naar huis. Nadat we allen verteld hadden over de vakantiehuisjes waarheen sommigen waren geweest en over de zee en de Ardennen, en het grote bed die gekomen was en broertje die thuis is,... Was het meer dan tijd om te zingen voor Norah want zij zat intussen al te popelen op de verjaardagsstoel.

 Ook de fanfare ging uit en de kaarsjes werden uitgeblazen. Dikke bravo voor Norah!!!




Tijd om de verjaardagstas te bekijken. Gluur maar even mee.
Norah had ook nog voor alle vriendjes een potje druifjes met een daarbij horend lekker klein snoepje. We lieten het ons heel erg smaken.
 

 
 In de loop van de dag werd het boek van Maja de bij nog voorgelezen en speelden we het spelletje mijn boomgaard. Maartje ( kindje van juf Inge) was die dag op bezoek in ons klasje en speelde maar al te graag met ons mee.
 
                          
In de namiddag hebben we nog veel verder gespeeld en vooral ook veel gedanst op de tonen van de studio 100 muziek.
Op het einde van de dag nam Norah plaats op de verjaardagstroon. Het was een hele mooie dag. Bedankt lieve Norah, dat we samen met jou mochten meegenieten.

Dinsdag viel het meteen op dat iedereen in het blauw was gekleed. Ook Jules wou natuurlijk blauwe kleren en dus zochten we dat voor hem in de logeerkoffer.
 
 
 


Jules had ook nog een verrassing voor ons : hij had iets verstopt in de verrassingskoffer. En wat denk je dat we ontdekten....


allemaal blauwe spulletjes. Ze kregen een plaats op ons bord en de rest van de week zal de kleur nog heel veel herhaald worden. In de namiddag al wou Jules een blauwe stoel om op te zitten. Na lang nadenken hadden we de oplossing gevonden. Met blauwe blokken bouwden we een mooie stoel voor onze vriend. Eerst moesten we alle blokken sorteren : de blauwe werden eruit gehaald en de andere mochten weer in de koffer.

Als beloning gaf hij ons een boekje over Jonnie de spin. Want toen we Jules deze morgen wakker maakten lag er plots een spin bij hem in het bed. Maar we moesten niet bang zijn want het was Jonnie, zijn vriendje. Een hele lieve spin.
We hadden allen te doen met Jonnie en daarom gingen we samen met de kindjes op zoek naar vriendjes voor hem. En waar konden we beter gaan zoeken dan buiten op de speelplaats en in de schooltuin. Jonnie ging natuurlijk mee.











We zagen heel veel spinnenwebben en gelukkig vonden we ook nog enkele vriendjes voor Jonnie. Dus konden wel allen blij naar ons klasje terugkeren. Op dinsdag kwamen we ook nog samen voor ons jaarthema : techniek is chique uit te werken. We werden opnieuw in groepjes verdeeld en we mochten een nieuwe professor bezoeken om samen met hem vele proefjes te doen. Foto's hiervan vinden jullie terug op de website.
Verder deze week hebben we ook nog ogen van een spin mogen prikken.



 


 
Die kwamen later op onze spinnenkroon met BLAUWE poten.
We speelden ook een spelletje met spinnenwebben en spinnen door goed te kijken naar het web konden we zien welk spinnetje erbij welk web hoorden.

 
Ook de hoeveelheden 1 en 2 werden herhaald. We moesten kijken hoeveel bolletjes mama spin op haar lijfje had en zo wisten we hoeveel baby's er in haar net moesten.
 
Onze fijne motoriek werd geoefend door wasknijpers te gebruiken als pootjes voor de spin. Ook hier was goed kijken naar de kleurtjes de boodschap.


 
We maakten voor het eerst een matrix dit schooljaar. Sommige kindjes konden het al heel erg goed. Voor anderen was het nog een beetje ingewikkeld maar iedereen krijgt nog heel veel tijd om het onder de knie te krijgen.  


Vrijdagnamiddag mochten we ons thema reeds afsluiten en dat deden we door vrij te kleuren van Jonnie de spin of door met plasticine een web of spinnen te boetseren.




En natuurlijk kwamen we ook heel wat te weten over het leven van de spinnen. Vraag maar eens na : hoeveel eitjes legt een spin? Hoeveel baby'tjes kan een mama spin krijgen? Wat eten spinnen graag? Wie zijn de vijanden van de spinnen ( of waar moeten de spinnen een beetje bang voor zijn)? Hebben spinnen tanden? Hoe eten ze?
Ja, ja, ... vele kindjes zijn een kleine "spinnen-encyclopedie" geworden deze week. En met onze spinnenkroon en op de melodie van het lied : rin tin tin daar loopt een dikke spin gingen we heel blij het weekend in.
 
Rin tin tin
daar loopt een dikke spin.
Reb teb teb
Hij maakt een heel groot web.
 
Draadje omhoog , draadje omlaag,
draai maar in je handen en 't is klaar
 vandaag.
 
Rin tin tin
daar loopt een dikke spin.
Reb teb teb
Hij maakt een heel groot web.
 
Draadje vooruit, draadje terug
draai maar in het rond en handen op de rug.


 
Rin tin tin
daar loopt een dikke spin.
Reb teb teb
Hij maakt een heel groot web.
 
 
Volgende week komt juf Manon op stage. Haar thema is "springen". We kijken er alvast naaruit.
Fijn weekend, juf Nancy
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten