De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

zaterdag 10 september 2016

Dag Jules, mag ik ook jouw vriendje zijn?

Deze week begonnen we maandag eens met het grondig bestuderen van onze schooltas. Wat steken mama of papa er dagelijks in? En waar moeten we in de klas al deze doosjes leggen. Intussen leerden we ook wat nieuwe woordenschat o.a. brooddoos en broodbox, schriftjes en schriftjesmand,...We gingen meteen zelf aan de slag want door "doen" leer je het meeste. 





Daarna mochten we eens laten zien hoe goed we al inlegpuzzels kunnen maken. En geloof het maar voor de meeste kindjes was dit echt een makkie.




In de namiddag mochten we ook nog een aapje kleuren, De juf keek toe of we ons kleurpotlood goed vasthielden want dat is toch wel heel belangrijk voor als we veel later moeten leren schrijven.Iedereen deed zijn uiterste best. Als alle aapjes klaar zijn zal de juf ze afwerken en mogen we ze aan onze schooltas hangen. Pepijn zei dat zijn mama blij zal zijn.



Maandag werd de dag afgesloten met de start van ons jaarthema : "iedereen telt mee". Als vervolg zullen we 1 keer per maand samen komen met alle kleuters om ons thema verder uit te werken. Tegen het einde van het schooljaar zijn we echte "wiskundigen". Maandag keerden we dan ook allen huiswaarts met een kroontje. Mevrouw An kwam langs om foto's te maken. Neem maar een kijkje op de site van de school. 

Op dinsdag maakten we kennis met de weerbeer. Roel heeft deze week als taakje de weerbeer de juiste kledij aandoen want hij is de weerman van de week.


Daarna had Jules een verrassing voor ons. Emelie die het zonnetje van de week is mocht Jules helpen om de verrassingskoffer te openen. En of we nieuwsgierig waren...


En wat konden we ontdekken : allemaal rode spullen. 


Elk om beurt mocht iets uit de koffer halen en kijk maar mee welke schatten er allemaal in zaten.










 Ook in de klas zagen we plots kindjes met rode kleertjes. Yuna heeft rode schoenen.


En Kamiel had een rode broek aan.


Alle rode schatten kregen nadien een plaatsje op ons prikbord in de klas en rood wordt dus ook ons centrale kleur van de maand september. Pas volgende maand komt een andere kleur aanbod. Zo krijgen we ruimschoots de tijd om "rood" onder de knie te krijgen.


In godsdienst mochten we naar een verhaaltje luisteren van Dries die naar school gaat en aan zijn nieuwe juf een zonnebloem geeft. Op de speelplaats verliest hij ook nog zijn knuffel. Gelukkig vindt zijn vriendinnetje hem en geeft ze hem terug aan Dries.


Tussendoor was er natuurlijk ook tijd om te spelen.



We mochten ook ons kenteken schilderen. Sommigen deden dit met heel veel precisie en anderen genoten met volle teugen van het kliederen en kladderen.






Na het schilderen moesten we zelf onze handjes wassen. We worden al groot en de juf zegt dat we alles moeten leren. Logische toch dat we trots zijn als het lukt.


In de namiddag speelden we ook nog een spelletje met de voeldoos. 
Iemand moest eerst zijn hoofdje op de koffer leggen en niet spieken. Intussen mocht een ander kindje iets in de voeldoos verstoppen. Daarna mocht het eerste kindje "voelen" wat er in de voeldoos zat. Natuurlijk mocht niemand het verklappen wat voor sommigen toch wel HEEL erg moeilijk was. 
Toen het juist geraden werd klonk een groot applaus in de klas.




 En 's avonds gingen de kindjes die het graag wilden naar huis met een "RODE" piponeus.






Op woensdag zat er alweer iets in de verrassingskoffer.


Deze keer was het een RODE ballon. Toen we bij de aanwezigheden noteren onze naam hoorden mochten we de rode ballon komen vangen.





Daarna mochten we een beetje spelen.


 In de voormiddag trokken we ook even de tuin in om onze bloemen te bewonderen. De juf plukte er ook enkele om in de klas in een vaasje te zetten.







Op donderdag was er opnieuw feest in de klas want dan was het eindelijk de verjaardag van Kamiel. We waren immers al van maandag aan het aftellen.
We begonnen de dag zoals we steeds doen bij een jarige : met de muziekinstrumenten door de klas trekken.




Om op het einde van het lied de kaarsjes uit te blazen.

Kaarsjes kaarsjes op de taart het is zo fijn echt waar.
Kaarsjes kaarsjes op de taart blaas nu blaas nu maar.


Daarna  namen we een kijkje in de verjaardagstas. Deze was gevuld met twee knuffels, twee boeken, een cd van mega Mindy, een gezelschapsspelletje en twee super leuke auto's.
 Daarna gingen de hoekjes open en mochten we spelen. Met speelgoed uit de klas maar ook met het speelgoed uit de tas.Samen spelen, samen delen is de boodschap.





In de namiddag speelden we nog het spelletje van Paw Patrol dat Kamiel meebracht. Daarna gingen we turnen.



Op het einde van de dag mocht Kamiel op de troon glunderen voor een onvergetelijk kiekje. 


Bedankt Kamiel voor een hele fijne dag.
En toen was het al vrijdag, de laatste dag van de week.
We begonnen de dag opnieuw met turnen.
Na de turnles maakten we Jules wakker en Jules wou zich graag eens meten met de kindjes want hij dacht dat hij de grootste was. Emelie, het zonnetje, kwam als eerste aan de beurt.


Na een aantal keer te meten stelden we vast dat Jules klein is en wij groot. Toen gingen we ook eens kindjes uit de klas met elkaar meten.


Toen we goed wisten wat groot en klein is kregen we een heleboel voorwerpen voorgeschoteld :penselen, boeken, beren, bloempotjes, gieters,...
Wij mochten alles sorteren : de grote dingen samen en de kleine dingen samen.





Ook de pet van Roel werd gemeten met de pet van Jules.


 In de namiddag vonden we Jules in de klas met een heleboel RODE linten. Tijd om de kleur rood te herhalen want veel oefenen is de beste boodschap om het te leren.

Met de vele Rode linten deden we op een vrolijk muziekje een leuke RODE lintendans in de klas.




 
Daarna trokken we naar buiten waar we mochten kiezen tussen de speeltuin en de zandbak. Maar iedereen koos de zandbak. Er werden lekker veel taarten gebakken o.a. met chocolade, vanille en spaghetti.En allen vond de juf ze overheerlijk.








We sloten de week af met een relaxatiemoment. Want eventjes tot rust komen is ook iets wat we moeten leren. Zeker niet eenvoudig voor sommige terwijl andere er helemaal geen moeite mee hadden.





En zo eindigde onze eerst volle week in de eerste kleuterklas. Volgende week staan weer heel wat nieuwe avonturen op ons te wachten maar nu genieten van een fijn zonnig, zalig weekend.
Lieve groetjes, juf Nancy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten