De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

zondag 10 januari 2016

Drie koningen geef mij een nieuwe hoed.

Beste iedereen, allereerst mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar met o.a.veel blogplezier.
Ons thema deze week was (hoe kan het ook anders) "Drie koningen geef mij een nieuwe hoed".
We begonnen met kennis te maken met de Drie koningen. Wie zijn ze? Van waar komen ze? Wat hebben ze gezien in de lucht? Waarom gaan ze op stap? Gaan ze ook met een ezel? Wat nemen ze mee?... Dit alles kwamen we te weten in een sfeervol moment waarin we genoten van het Bijbelverhaal met een daarbijhorend brandend kaarsje.
 
 
Na het verhaal "gingen" de koningen op stap. Meermaals per dag mochten we ze een beetje verzetten want zo kwamen ze telkens een stapje dichter bij het stalletjes.

 
Meteen het ideale moment om eens na te gaan wie nog wist hoeveel 3 is. Want dit is intussen de laatst aangeleerde hoeveelheid.


 
Prima, de meeste kindjes wisten het nog goed. Want intussen zijn we ook allemaal 3 jaar. Dus mochten we aan de slag. Opdracht : kleef 3 koningen bij elke stal.



 
In de namiddag gingen we de creatieve toer op. Iedereen mocht een kroon maken want woensdag werd de dag waarop we het feest van de Drie koningen mee zouden vieren. Eerst kozen de kinderen een kleur voor hun kroon. Dan mochten ze vrij hun kroon versieren : erop tekenen met wasco of stiften of kleurpotloden of alles  door elkaar. Wie zin had om er ook nog figuurtjes op te kleven mocht ook dit nog doen. Of wie alleen figuurtjes wou kleven, kon dit ook. De keuze was volledig bij de kinderen. En geloof me iedereen maakte een supermooie kroon. 




 
Op dinsdag maakten we "Drie koningen koekjes". Het materiaal dat we nodig hadden werd eerst bekeken en besproken.


Daarna kwamen ook de ingrediënten erbij.
En toen gingen we aan de slag. Alles netjes afwegen en bij elkaar doen.
 
Van het eiwit maakte de juf "sneeuw". Wie durft de pot boven zijn hoofd houden om te zien of het eiwit wel stevig genoeg geklopt is?


 
Iedereen durfde het!!! Al was het wel héél erg spannend. Ook dit er nog bij en roeren maar. Gelukkig zijn er veel sterke spieren in ons klasje.

Daarna werden de vormpjes gevuld en wat zeker niet mocht ontbreken was een nootje in één van de koekjes. Waarom? Wie het nootje heeft mag de ster dragen tijdens de tocht. De koekjes gingen de oven in en nu was het wachten tot morgen want dat zouden we te weten komen wie de ster zou mogen dragen.

 
Dinsdagnamiddag was het weer schrijfdanstijd. We deden nog eens "kronkeleding, krongelidong" en schreven met wasco naar hartenlust op de grote bladen behangpapier.
Eerst oefenen met de handjes.




Daarna met de wasco's. Heel belangrijk : met beide handen tegelijk schrijven.


 
Voor we naar huis gingen mocht Ruïz ( zonnetje van de week) ook nog de ster schilderen die we de volgende dag zouden volgen op weg naar de stal.


Toen we woensdagochtend ons klasje binnenkwamen zagen we al meteen dat de Drie koningen waren aangekomen bij de stal. Vandaag was dus de dag waarop we onze kroon mochten opzetten, koekjes eten en ontdekken wie de noot zou hebben en daarna de ster volgen die ons zou leiden langs de verschillende klassen om daar dan ons driekoningenlied te zingen. 

Oei, de juf had nog geen kroon en Jules ook niet. Miro en Luna gingen meteen aan het werk.

 
Plots werd op onze deur geklopt. Hé daar waren al drie of veel meer koningen. Ook de kindjes van de tweede kleuterklas waren op tocht gegaan.Wat leuk dat ze ook bij ons eens kwamen.


 
Na de speeltijd mocht iedereen een koekje kiezen.

 
Gezellig samen eten en vooral spannend uitkijken naar een nootje in het koekje.



 
Ik heb het nootje zei Rüiz plots en ja hoor, het was waar. Dubbel geluk voor hen deze week want na het zonnetje zijn mocht hij nu ook nog de ster gaan dragen.

 
Eindelijk konden we onze tocht aanvatten. en wat gebeurde er toen! Onze juf haar fototoestel die al een tijdje raar deed begaf het helemaal. Dus hiervan kunnen jullie nog enkele foto's vinden op de blog van juf Karen. Verder deze week geen foto's meer van o.a : vrij kleuren van een prent van de drie koningen, puzzelen en een reeks opbouwen van klein naar groot.
 
Maar dit weekend kocht ik reeds een nieuw toestel dus volgende week weer tip top genieten van wat we allemaal "leerden" over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten