De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

maandag 21 december 2015

Kerstmis komt nu echt wel héél dichtbij !!!

  "Nog maar één weekje en de kerstvakantie komt eraan" Zo begon de juf haar maandagmorgen. "Straks komt juf Inge met haar kindjes opnieuw langs want we mogen eindelijk ons 4de kaarsje aansteken. Op gele dagje vieren we dan met alle kindjes van de kleuterschool dat Jezus geboren is". En zo gebeurde het ook net voor ons fruitmomentje kwam juf Inge met haar kindjes langs met de kaarsjes. We zongen samen en ook het vierde kaarsje werd aangestoken.
 
4 kleine kaarsje, verlanglichtjes voor Kerst.

Zo komt voor jou en mij, het kerstfeest dichterbij.

Steek ze aan, ze mogen branden gaan.

 Nu meteen kaarsje 1

 4 kleine kaarsje, verlanglichtjes voor Kerst.

Zo komt voor jou en mij, het kerstfeest dichterbij.

Steek ze aan, ze mogen branden gaan

 Goed idee, kaarsje 2

 4 kleine kaarsje, verlanglichtjes voor Kerst.

Zo komt voor jou en mij, het kerstfeest dichterbij.

Steek ze aan, ze mogen branden gaan

 Kijk en zie, kaarsje 3

 4 kleine kaarsje, verlanglichtjes voor Kerst.

Zo komt voor jou en mij, het kerstfeest dichterbij.

Steek ze aan, ze mogen branden gaan

 Veel plezier kaarsje 4
 








Uiteindelijk waren alle kaarsjes aan en konden we aftellen naar het kerstfeest dat we donderdag zouden vieren ( foto's zie website : leuke momenten samen : kerstviering met alle kleuters van de school)
 
Na de speeltijd stond de verrassingskoffer klaar. Marit als zonnetje van de week was de gelukkige om deze te openen. We vonden Maria en Jozef. Meteen de aanzet om het geboorteverhaal verder te vertellen. De kinderen hoorden nu dat Jozef en Maria naar de grote stad (Bethlehem) moesten want dat de koning alle mensen wilde tellen. Samen met Jozef en Maria en de ezel gingen ook wij op stap. En meermaals per dag werden Jozef en Maria verplaatst zodat ze telkens een stapje dichter kwamen bij de grote stad én het stalletje net buiten de stad.
 
 
 
Ook nu weer werden er prenten gebruikt ter ondersteuning. Toen Jozef en Maria eindelijk waren aangekomen in de stad, gingen ze op zoek naar een slaapplaats. Maar alles was volzet. Wat jammer toch dat onze kindjes toen niet in de stad woonden want bij hen zouden ze onmiddellijk mogen slapen hebben. Gelukkig vonden ze een stalletje waar ze konden rusten. De os en de ezel zorgden voor warmte in de stal ( vraag maar eens aan je schatje hoe ze dat deden). Om middernacht gebeurde iets bijzonder " Jezus werd geboren". Er verscheen meteen een grote ster boven de stal. De herders zagen het grote licht en hoorden het blijde nieuws via de engelen. Ze gingen meteen op bezoek. Na nieuwjaar vertellen we over de drie koningen. We zijn dus nog lang niet uitgefeest.
 
Intussen zullen de kindjes ook heel goed weten hoeveel 3 is want deze hoeveelheid werd aangebracht.( en kwam de rest van de week heel vaak aan bod)
We toonden eerst allemaal 3 vingers.



 
Daarna maakten we allemaal groepjes van 3 kindjes. Sommige groepen mochten op de tafel staan, anderen op de bank of op de stoelen.
 





 
Luca plaatste 3 stoelen op het tapijt en hij vormde een groepje van 3 met Jules en Tofke.


 

Daarna bouwden we "muurtjes of trapjes" maar we mochten slechts 3 blokjes gebruiken.





En om 3 helemaal goed onder de knie te krijgen. Maakten we ook nog kunstwerkjes met "3" bloemen.

De sfeer zat er helemaal in dus gingen we nog even door.

Bij de kerststal hoorden 3 schaapjes. Boven de stal mochten er 3 sterren. Onder de kerstboom mochten er 3 pakjes en in de boom hoorden 3 kerstballen thuis.





Verder deze week kregen de kinderen ook nog een opdracht : kleuren volgens legende. Of het nu afzonderlijke kaarsjes waren of 1 kerstbal, ieder deed supergoed zijn best en de juf was heel tevreden.


 
 
Ook de kleur groen werd nog goed herhaald. Nu kunnen we reeds "rood, geel, blauw en groen".

 
De kerstverhaaltjes waren echte favorieten in de boekenhoek. Er werd honderduit verteld over kerstbomen, kerstballen, pakjes, Maria en Jozef en Jezus,...


We maakten ook puzzels, alweer met wat meer stukjes ( voor wie eraan toe was, voor anderen werd het een nieuwe oefenkans om de eerste reeks te maken)
 




Ook juf Bénédicte kregen we op bezoek. Joepi schrijfdans! Na een verhaal over Jojo en Mima die op stap gingen mochten ook wij op stap.

Kringeli krangeli krongelidong

We lopen recht we lopen krom

Kringeli krangeli krongelidong

in de verte is ons huis
nog heel ver lopen lopen
nog heel ver lopen lopen
en dan zijn wij weer thuis (4x)
 

We maakten heel veel bochten op ons pad. En we liepen recht en we liepen krom. Uiteindelijk zagen we ons huisje en liepen er naar toe. Deze keer gebruikten we geen scheerschuim, verf,... maar we liepen tussen de hoepels door.






Donderdag vierden we de verjaardag van het jongste kindje in de klas. Luca is nu net als iedereen ook 3 jaar geworden. Hieperdepiep hoera !Hij bracht een zwaar gevulde verjaardagstas mee.

We ontdekten een verhaal over Piep de muis, een gezelschapspelletje, een vloerpuzzel van Bumba , een knuffeltje en een kraan. Luca was heel erg trots en genoot op en top.

Marit stelde voor om meteen de instrumenten erbij te halen en samen te zingen voor Luca. En dat deden we allen maar al te graag.
 
 
 
Daarna werden de kaarsjes uitgeblazen. Samen tellen : één - twee - drie en blazen maar.
 
 
Toen volgde voor velen het hoogtepunt van de dag: pakje openmaken. Spannend!!!


 We kregen van Luca een broodrooster voor in de poppenhoek. We zullen kunnen smullen. Dankjewel Luca.

 
 
In de namiddag speelden we nog met al het leuke uit de verjaardagstas.
 

En moe maar meer dan voldaan keerde Luca naar huis terug. Bedankt Luca voor alweer een onvergetelijke dag.

 
Vrijdag vierden we nog kerstfeest in de klas. Iedereen mocht erbij zijn : Jules, Tofke, Maria, Jozef en natuurlijk ook Jezus. Alle kaarsjes brandden, kerstmuziek klonk in ons klasje en we aten gezellig samen een stukje cake.




Tot slot werd er nog een beetje gespeeld in de verschillende hoekjes en de kerststal had heel veel succes. Hoe zou dat gekomen zijn ?

 
                                     
En zo sloten we ons eerste trimester met een heel goed gevoel in alle rust en vrede af. De kerstvakantie kon beginnen. ( enfin na de kerstmarkt natuurlijk)

Bij deze ook nog eens het moment om iedereen al een keertje te bedanken voor de vele fijne momenten in het eerste trimester en de fijne samenwerking met ouders en grootouders.

Ik wens jullie dan ook van harte een Zalig Kerstfeest en een gelukkig 2016 toe.

Geniet alvast van de nieuwjaarsbrief van "jullie kapoentje ... Bottelare 1 januari 2016".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten