De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

zaterdag 20 juni 2015

We voelen de vakantiekriebels komen dus tijd voor de grote schoonmaak!!!

Maandag begonnen we de week met opnieuw een bezoek van juf Bénédicte. Als we haar naam horen is het altijd grote vreugde want dan krijgen we schrijfdans en dat vinden we allen heel erg fijn. Deze keer zongen we opnieuw over het zonnetje, maar nu schreven we niet met krijt op de speelplaats maar met onze handjes in de zandbak. Natuurlijk gingen we weer eerst oefenen in de lucht.


Toen dit goed lukte gingen de schoenen uit en sprongen we de zandbak in.


Daarna was het tijd voor een feestje in de klas want Mathis werd 4 jaar. Het eerst wat we deden was kijken waarmee de verjaardagstas gevuld was want zo konden we onze dag verder plannen. Mathis bracht het volgende mee :
een olifantenspelletje waarbij we vlinders moesten vangen, een cd plop waarop we naar hartenlust dansten, een boekje om in de kijken en een spel met "werkauto's" die op een baan moesten rijden.

Toen we alles goed bekeken hadden werd er gezongen en musiceerden we opnieuw uit volle borst. Intussen zijn we al heel goed getraind.

 
 En op het einde van het lied werden de kaarsjes uitgeblazen. Mathis mocht een wens doen want het lukte hem in één keer.
Pakjestijd!!! Want ook Mathis bracht een klasgeschenkje voor ons mee.
Kijk maar mee.

We kregen een mikado, speeltjes voor de zandbak en een boek met echte geuren. Dankjewel Mathis, we gingen er meteen met spelen.
Ook met het speelgoed dat Mathis van thuis meebracht konden we ons goed amuseren.Geniet maar mee van de foto's.

                                                       



 Ook Mathis zijn feestje werd afgesloten met een foto op de troon om deze mooie dag nooit meer te vergeten.
Dinsdag en de dagen erna gingen we met water sponzen, vodjes en natuurlijk zeep aan de slag. Want na een gans jaar spelen kan ons speelgoed best een sopje gebruiken en... vele handen maken licht werk dus ... bleven we niet bij de pakken zitten.





Ook onze maïsbak werd leeg gemaakt, want we willen geen muisjes op bezoek in de vakantie.

Daarna werd hij opnieuw gevuld met blaadjes dan kunnen we het knippen nog een beetje oefenen.

We tekenden ook nog eens een kindje, helemaal alleen, zonder hulp van de juf maar onze juf was zo verbaasd hoe goed het ging dat ze vergat foto's te maken. Je ziet het resultaat heel binnenkort als de kindjes hun werkjes meekrijgen naar huis.
Volgende week wordt het opnieuw een heel leuk weekje met op woensdag onze schoolreis naar pieternelleke en donderdag een bezoekje aan de klas en juf van volgend schooljaar. We komen dan ook te weten wie er nog wel en wie er niet meer in ons klasje zal zitten. ( de drie groepen eerste kleuters nu worden twee groepen in de tweede kleuterklas vandaar dat er dus enkele verschuivingen moesten gebeuren. Maar alle eerste kleuters ( dierenvriendjes) worden tweede kleuters en alle peuters  (fotovriendjes) worden eerste kleuters. M.a.w. iedereen is geslaagd zonder deliberaties. Dikke proficiat aan allen.)
Donderdagnamiddag nemen we afscheid van de kindjes van de derde kleuterklas. We zullen ze missen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten