De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

vrijdag 12 juni 2015

Mijn papa is mijn liefste schat, wist je dat?

Deze week begonnen we op maandag met schrijfdans. Juf Bénédicte kwam langs met haar muziek over het zonnetje en krijt. Wij gingen aan de slag en oefenden zo het latere schrijven. Het werd weer heel erg leuk, dank je wel juf Bénédicte.





Eenmaal terug in ons klasje werden de foto's van onze papa's bekeken en maakten we ook van hen een fotoboek. We maakten het even stil bij een brandend kaarsje en bedankten voor al die lieve papa's die ons zo graag zien.

Natuurlijk ging er ook wat tijd naar het verder werken aan ons geschenkje voor papa meer dan dat we heel veel moesten lachen kunnen we echter niet vertellen. We willen natuurlijk ook geen foto's laten zien maar wat we wel willen zeggen is dat we mooi inpakpapier hebben gemaakt.

Verder deze week hebben we ook nog gepuzzeld, in de boekjes gekeken ( ons boekje van carnaval, boekje : later word ik,  ons mama-boek en natuurlijk ook ons nieuwe papa-boek) en veel gespeeld... zowel binnen als buiten.



Omdat het goed weer was trokken we ook eens de tuin in om onze afrikaantjes uit te planten in onze bloembak. Die hadden we nu toch al een tijdje geleden in kleine potjes uitgeplant.
De kindjes met groene vingers hielpen graag mee, terwijl de andere kindjes met juf Karen gingen fietsen.
Natuurlijk namen we ook nog eens de tijd om samen te dansen want op zaterdag kwam het schoolfeest eraan met de voorstelling van ons prachtig boek. Dus onze heksendans was een goede keuze.
(foto's schoolfeest zie website school)

Na een leuk maar vermoeiend weekend begonnen we ons tweede weekje vaderdag met onze jaarlijkse sportdag. Juf Tina warmde ons op met aerobic. Iedereen was meteen in de stemming.


Daarna mochten wij als eerste fietsen.


Gevolgd door dolle pret op het springkasteel


Na het fruitmomentje trokken we naar de turnzaal om te klimmen, te klauteren, te rollebollen,...







Daarna mochten we naar de speelzaal om onze balvaardigheden te oefenen, ook de pittenzakjes, de hoepels en de parachute zorgden voor de nodige spierontwikkeling.




En toen begonnen de maagjes te knorren. Na de middagpauze gingen we weer naar buiten. Eerst was de speeltuin voor ons gereserveerd met het voetbalveld.





Waarna we richting zandbak trokken.





Na ons koekmomentje hadden we onze laatste sessie van de dag, en wat voor een sessie : disco dansen in de klas van juf Caroline !!!


 

 
En zo sloten we moe maar voldaan onze sportdag af.
 
Dinsdag beloofde alweer een superdag te worden want toen gingen we naar de kaaihoeve te Meilegem.
Wiebel ( de zonnebloem) was jarig en Kriebel ( haar vriendje de bij) wou voor haar een mooi verjaardagsfeestje houden. Ons werd gevraagd om mee te helpen het feestje voor te bereiden. Als je een feestje voor een zonnebloem moet organiseren moet je natuurlijk de natuur intrekken. We kregen allerlei opdrachten die we met veel enthousiasme uitvoerden. Geniet maar mee van de foto's.
































































Tot slot wensten we allen een gelukkige verjaardag en konden met een goed gevoel terug naar school.
Ook nogmaals een dikke dankjewel aan alle chauffers die ons voerden en haalden en zeker ook een dikke merci aan de papa van Elias, de mama van Rüiz en juf Sigrid om ons daar te begeleiden.
In de namiddag maakten we op school een aftelkalender voor het feest van de papa's en we leerden ons versje. Verder deze week deden ook nog een logische volgorde : Liesje maakt een tekening voor haar papa.


We maakten een kleefpuzzel (ieder volgens eigen kunnen).


En we tekenden papa's bij de vleet op onze magische tekenborden.

Maar het hoogtepunt van de week was toch wel toen we vrijdag allen zo fier als een gieter ons geschenkje mochten meenemen naar huis. Hopelijk maken we zondag alle papa's gelukkig. Alvast en hele fijne Vaderdag aan alle lieve papa's.

Volgende week beginnen we aan de grote schoonmaak in ons klasje. Al ons speelgoed krijgt een flinke wasbeurt. Maar maandag is het feest want Mathis wordt 4 jaar en dat gaat niet ongemerkt voorbij.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten