De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

vrijdag 13 maart 2015

Kleine kangoeroe. Guido Van genechten.


Deze week stond ons een heel leuk thema te wachten. Jules had het boek van Guido Van Genechten "Kleine kangoeroe" meegebracht naar school. Juf vertelde het en beloofde ons heel veel te leren over de kangoeroes.Daarna kreeg het boek een plaatsje in de boekenhoek en kon iedereen nog veel kijken en navertellen.




We mochten ook een kangoeroe schilderen en later zullen we er een mooi schilderijtje met maken.

We herhaalden ook nog eens de hoeveelheden 1 tot en met 3 (of 1 en 2 voor wie het daarmee nog moeilijk had). We moesten goed kijken hoeveel kleintjes elke mama had. We kregen een potje met heel veel kleintjes en wij moesten het juiste aantal ernaast kleven. ( eerst konden we oefenen met velcro plaatjes en daarna mochten we kleven op een blad)



Woensdag werd zeker het hoogtepunt van de week want dan mochten we op bezoek bij Lowie uit de klas van juf Karen die thuis 2 echte kangoeroes heeft. Wat een belevenis was dat zeg!!!



Daarna werden we ook nog getrakteerd op een lekkere beker chocomelk en een koekje. We geven de mama en papa van Lowie alvast een 10 voor ontvangst en een  10 voor sfeer en gezelligheid.

Intussen maakten we ook tijd om het puzzelen te herhalen of om ons aan moeilijkere puzzels te wagen.

Jules had ook nog een praatboekje mee. Zo leerden we dat de kangoeroe 2 sterke en lange achterpoten heeft om ver en hoog te springen. Hij heeft 2 korte voorpoten met klauwen om te vechten. Een grote staart om zijn evenwicht te bewaren ( = niet te vallen)
En vraag ook maar eens aan je schatje wat de kangoeroe eet? Waar hij woont? Wie zijn vijanden zijn?...

En tot slot leerden we ook een liedje dat nu alvast een hit wordt in onze klas.

Kleine kangoeroe kom eens kijken naar de wereld om je heen.
Naar de vlinders en de vogels buiten ben je nooit alleen.
Wil je stoeien met de apen, lekker rennen in het bos.
Kleine kangoeroe die blijft zitten laat zijn mama nog niet los.


Ons tweede weekje rond het superleuke thema begonnen we met het aanleren van de tweede strofe van het lied, want daar keken de kindjes al een hele week naar uit.

Kleine kangoeroe wie komt daar naar jou toe?
't Is een vriendje dat wil spelen, ook een kleine kangoeroe.
Nu niet langer meer wachten, kleine kangoeroe kreeg zin
en sprong toen met zijn vriendje, hup de wijde wereld in.

Ook deze week mochten we opnieuw genieten van het mooie verhaal. Daarvoor  trokken we deze keer naar de "cinema". We gingen niet met de auto zoals sommige kindjes gedacht hadden maar helemaal te voet. En dat was een hele onderneming...

Na een tijdje onderweg te zijn kwamen we eindelijk aan in de klas van juf Patricia (klas 4). Daar mochten we op het digitale bord nog eens kijken naar de kleine kangoeroe. En of we geboeid toekeken kan je hier zeker zien.

 






 In onze godsdienstmomentje hadden we het deze keer over de kleine kangoeroe die bang is. We vertelden aan elkaar wanneer of waarvan wij soms bang zijn. En bij wie we dan gaan als we schrik hebben. We eindigden met dankbaarheid voor de mensen bij wie we ons veilig voelen. ( mama, papa, oma, opa,...de juffen). Verder deze week ging ons kaarsje ook nog aan voor de zieke kindjes die we missen en die we een spoedig herstellen toewensen. Want de windpokjes zijn nog niet volledig uit de klas.

We maakten ook puzzels van prenten uit het boek. We leerden hier hulp vragen aan een vriendje als het niet alleen lukte.


Verder deze week werd nog meer aandacht besteed aan samenwerken. Zo mochten we per 2 een blaadje stempelen. Nadien knipte de juf er vlindertjes uit die een plaatsje kregen op ons kunstwerkje rond de kleine kangoeroe.


Ook het kleuren volgens legende kwam nog een keertje aan de beurt. We kregen een nieuwe oefenkans als we het vorige keer nog niet goed konden of we kregen een moeilijker blaadje als we het wel al goed onder de knie hadden. Ieder mag hier ontwikkelen volgens zijn eigen tempo.


 
Op vrijdag was het  een beetje een speciale dag want we speelden die dag in de voormiddag niet buiten omdat het zonsverduistering was en dit wel wat te gevaarlijk is voor onze kleine oogjes. We konden wel alles live volgen via het internet. :-)  In de namiddag was er wereldwaterdag en speelden we spelletjes om de aandacht te vestigen op het milieu. We leerden dat we zorgzaam moet omgaan met water en vooral drinkbaarwater. Foto's hiervan zijn te vinden op de website van de school onder projecten / eco-school
 
En het eerste lentezonnetje lieten we ook niet zomaar aan ons voorbijgaan...






Geef toe waar konden we dat beter doen dan in onze eigen mooie schooltuin.
Volgende week gaan we op stap naar Pasen met Dottie de kip.




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten