De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

zondag 1 maart 2015

Ik kan al veel, ik weet al veel.

Na een deugddoende en ontspannende vakantie waren we maandag helemaal klaar om er weer in te vliegen. De muziekkoffer stond al klaar en de slingers gingen op want Miro of was het spiderman werd 3 jaar en dat gingen we vieren.   
 

  De kaarsje op de taart werden aangestoken en in één krachtig adem uitgeblazen.
 De verjaardagstas was deze keer gevuld met echte jongensspullen : ridders, draken, ... ( en nog vele andere stoere helden die de juf niet kent maar de kindjes wel), een piratenmasker en een boek met voorleesverhalen van Jules en ook nog een memoryspelletje dat we in de namiddag mochten spelen.
 Het hoogtepunt was natuurlijk het openen van de geschenkjes....

 We kregen 2 superleuke spelletjes van Haba : "kukeleku" en "berenhonger". Dankjewel Miro binnenkort spelen we ermee.
 
En wie jarig is mag op de troon. Dankjewel Miro voor deze leuke dag.
 
Onze kleinste vriendjes hebben ons verlaten en zijn nu altijd bij juf Emelie in de konijntjesklas. Dat wilden we zomaar niet laten voorbijgaan. We maakten een "dankjewel kaartje met van ons allen een succesduimpje erop". Toen ze allemaal klaar waren brachten we ze naar onze vriendjes en namen afscheid met een dikke knuffel en een zoentje.
 


 
 Tijdens ons thema deze week kregen we tijd om onze tekenkunsten nog een beetje bij te sturen. Intussen ook verder inoefenen van onze fijne motoriek.


We speelden met de visjes ( opdrachtkaarten : identificatie)
 
 
Ook de puzzels werden nogmaals uit de kast gehaald.

en we leerden de kleur oranje. Jules had een oranje trui aangetrokken en een verrassingskoffertje vol oranje spulletjes.
Toen gingen we als echte speurneuzen in onze klas naar alles wat oranje was. We ontdekten het volgende :



en om de kleur oranje nooit meer te vergeten deden we een dans met oranje linten.

We mochten ook schilderen met verfrolletjes want we maken een poster waarop later een foto komt van wat de kindjes willen worden. Ik geloof dat er in de toekomst heel wat nieuwe beroepen op de markt zullen komen o.a. mega-mindy, zeemeerminnen en zelfs het beroep "aap". Ook de ridders en cowboy's mogen we weer verwachten. En het beroep "juf" blijft ook nog bestaan. Oef!!!
De kleurenkennis werd nog eventjes herhaald a.d.h.v. onze muisjes. Zo weet de juf precies wie nog wat extra herhaling kan gebruiken.

En door parels te rijgen op een ketting, werkten we nog meer aan onze fijne motoriek. Allemaal belangrijk voor het latere leren schrijven en lezen.
Voor we het wisten was het alweer vrijdag. Deze keer opnieuw feest want prinsesje Jade werd 3 jaar. Zij vulde de tas met Maya de bij, een popje, een prinsessen cd, het voorleesboek van Jules en een blokfluit.
 Iedereen mocht het horen want ook nu weer musiceerden we uit volle borst.
 
 3 kaarsjes uitblazen en een wens doen.
 en ook nu weer ... CADEAUTJES TIJD!!!
 Waw!!! Kleurboeken... we gingen meteen aan de slag. Het was zelfs bijna nummertje trekken om aan de kleurtafel te kunnen plaatsnemen.
 
 Dankjewel Jade, samen met jou beleefden we heel veel plezier.

 Deze week kregen we opnieuw bezoek van juf Ilse. Ze bleef maandag en dinsdag in ons klasje.
We leerden een versje over hatsjie en snuiten en snottebellen buiten. Daarna mochten we een zakdoekje vingerverven.
 En dat we alsmaar groter worden blijkt niet alleen uit het feit dat we al alleen ons neusje kunnen snuiten maar heel veel kindjes kunnen nu ook al bijna hun jas dichtritsen zonder hulp van de juf. Aan juf Ilse moesten we ook eens laten zien dat we al alleen onze schoenen aan en uit kunnen doen. Daarna moesten we schoenen ordenen van klein naar groot.
En juf Ilse speelde ook een poppenspel voor ons van kikker en zijn vriendjes. Kikker wilde leren vliegen net als gans maar dat kan niet want hij heeft geen vleugels daarom dacht hij dat hij nog klein was. Maar toen zijn vrienden hem vertelden dat hij wel al heel goed kan springen en zwemmen besefte hij dat hij toch al groot is.
 
Op woensdag werden de puzzels uit de kast gehaald en oefenden we dit nog eens verder in. Sommige kindjes maken puzzels van 4 stukken, anderen kunnen al 6 en de specialisten kunnen reeds 9 stukken. Ieder is knap in iets. Onze juf houdt alles netjes bij zodat ze heel goed weet wie wat al kan.
 

Op donderdag maakten we kennis met heks Emelientje, zij kwam langs voor de schrijfdans. Er staan heel wat foto's op de website van de school onder "jaarthema". Kijk daar maar eens.
Vrijdag stond de verjaardagsstoel klaar voor Febe want ook zij werd 3 jaar. De vlaggen gingen uit en de muziekinstrumenten klonken door de klas.
Na afloop werden de kaarsjes op de taart uitgeblazen. Iedereen keek enthousiast toe of het zou lukken.
Daarna was het tijd om te neuzen in de verjaardagstas. Wat had Febe meegebracht ???
Een boek van Dora, dat vele vriendjes ook thuis hadden, een muziekdoosje met sprookjeskaarten, een klein popje uit de zoo van duplo, een stickerboek, natuurlijk ook een popje (want Febe is een echte mama) en een roze aapje om rond jou te hangen.
Nadat we alles goed gezien hadden was de spanning te snijden want er waren ook weer cadeautjes. Op het lied kadi, cadeau werd het papier gescheurd.


En wat kregen we ... rarara...Vingerverf en een boek met cd van kapitein Winokio. Dus het werd zingen en verven in de namiddag. Dankjewel, lieve Febe voor de leuke geschenkjes.

Moe maar voldaan keerde Febe huiswaarts maar eerst nog een foto op de troon.




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten