De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

zaterdag 18 oktober 2014

oma en opa zijn lieve schatjes

Deze week een beetje minder foto's dan gewoonlijk. Door het oefenen voor het grootouderfeest vergat de juf al eens het fototoestel. En natuurlijk kunnen we ook nog niet alles verklappen voor het grote feest eraan komt. Wat we wel graag meedelen is dat we de kleur rood goed blijven herhalen en dat Jules ons deze week opnieuw trakteerde met de verrassingskoffer. Deze keer ballonnen en lintjes allen in de kleur geel om onze klastak te versieren. Want ook geel blijven we nu extra oefenen.
 

Verder maakten we ook tijd om te spelen in de verschillende hoekjes van de klas. Zonder dat we het door hadden gebruikte de juf deze week extra veel het woordje "naast" want dat was een begrip dat we deze week mochten ontdekken. We speelden dat we oma en opa waren in de poppenhoek. Er werden heel wat lekkere dingen klaargemaakt, geloof me maar.
 


 We beleefden plezier met de parels waarbij we goed moesten kijken naar de kleuren.
  En we mochten ons van onze technisch knappe kant laten zien toen we de knikkerbaan in elkaar mochten knutselen.
Juf Bénédicte kwam ook langs voor schrijfdans. Deze keer trokken we met de kindjes van juf Karen naar buiten. We speelden met herfstblaadjes, eikels, kastanjes,...Eerst mochten we elkaar kriebelen met de blaadjes. 

Daarna kregen we een groot laken met allerlei vruchtjes. Eerst mochten we de vruchtjes laten dansen op het laken en daarna konden we geblinddoekt zeggen wat we voelden. De bolsters prikten en de kastanjes waren glad.




Babeth deed nog een ontdekking : zij vond een sprinkhaan op een blaadje. Iedereen kwam geboeid kijken naar het kleine beestje.
Elke maand worden ook lichaamsdelen in de verf gezet. Vorige maand hadden we het over de handen met vingers en duimpjes. En over de voeten met de teentjes. Deze maand leerden we een liedje waarbij we elkaar mochten kriebelen op het buikje en de rug.




 
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten