De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

zondag 12 oktober 2014

Nog meer fruit op het menu

Nadat we vorige week al heel wat fruit mochten proeven, gingen we deze week een beetje dieper in op het correct benoemen.

Zo is een meloen geen mieloentje en een mandarijn geen adarijntje,... We gebruiken de heen en weerluikjes en leerden ook om niet te roepen als we het weten maar onze beurt af te wachten. Niet gemakkelijk hé!!!

 
Dinsdag morgen werd Jules wakker en hij was heel erg zottekes. Hij vertelde ons dat hij een "banaantje" wou zijn. Toen we vertelden dat dat toch niet kon zei hij dat hij eigenlijk eens gele kleertjes wou aandoen. Want Lilou had gele laarsje en Mathis een gele trui en Sandrijn gele broek.
 


 We gingen op zoek in de logeerkoffer en vonden een gele trui en gele laarsje. Jules was heel blij dat hij nu een "banaantje" was. We zagen ook nog een gele helm in de klas en die er natuurlijk ook bij moest.
 
 
Wij gingen op zoek naar gele voorwerpen in de klas want dat wordt ons kleurtje van de maand oktober. Intussen is rood gekend door de meeste kindjes maar thuis goed blijven herhalen kan nooit kwaad.

Op woensdagmorgen stond de verrassingskoffer in Jules zijn bedje. Vlug zijn kleertjes aan en ... luisteren, raden,.... en tenslotte super nieuwsgierig ontdekken wat erin zat.


 
We ontdekten gele wasco's en Jules vroeg ons om een gele tekening te maken. De blaadjes had hij ook mee maar die had hij goed verstopt. Gelukkig hebben we goede "zoekers" in de klas en al snel vonden we de blaadjes onder de matras van Jules. We gingen meteen aan de slag.
Jules had nog meer gele dingen om mee te spelen. Tijl kreeg er maar niet genoeg van.
 
 We kregen ook een blaadje waarbij we het fruit in de juiste kleur moesten kleuren. Aan de rand van ons blaadje konden we kijken in welke kleur het moest. Onze juf zei dat dat kleuren volgens legende is.
 

 
We gingen ook aan de slag met de plasticine en boetseerden appels en peren en ...


 
Omdat fruit zo gezond is en het niet vanzelfsprekend is dat het aan bomen en struiken groeit, werden we ook even stil bij een brandend kaarsje. We dankten God voor de regen en zonneschijn en we kleurden een fruitje die de juf nadien op een kroontje kleefde. Zo kan ik aan iedereen mijn dankbaarheid laten zien.


Op donderdag maakten we heerlijk vers sinaasappelsap want we brachten allen een sinaasappel mee in de loop van de week. We dronken een glas boordevol vitamientjes en hopen daardoor niet vlug ziek te worden. We hadden onze sterke spieren nodig want de fruitmand met alle sinaasappels was heel zwaar.

Jade bracht de fruitemmer om het afval in te doen want we leren goed sorteren op onze school.
En toen gingen we aan de slag. Eerst onze sinaasappel goed rollen en dan uitpersen.



 Na het harde werker smaakte het meer dan heerlijk.
En op vrijdag vieren we de verjaardag van Aylin. Kijk maar mee wat er allemaal in de tas mee mocht.
 
Er werd gedanst en natuurlijk werden ook de kaarsjes uitgeblazen.

Daarna was het tijd om het klasgeschenkje open te maken.
We kregen stevige auto's : een ziekenwagen, een brandweerwagen en twee betonmolens. Aylin was fier en wij heel blij. Dank je wel Aylin!!!
 
Na een dag vol speelplezier gingen we allen blij naar huis. Aylin met de verjaardagskroon en wij met ons fruitkroontje.

Volgende week leren we alles over oma en opa die schatjes zijn.
 

 


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten