De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

zondag 21 februari 2016

Welkom nieuwe vriendjes uit de konijntjesklas!!!

Na een heerlijke krokusvakantie waren we maandag helemaal klaar voor een nieuwe start. 's Morgens werd onze deur wagenwijd opengezet want de nieuwe vriendjes van de konijntjesklas moesten meteen voelen dat ze welkom waren bij ons. Vòòr de vakantie waren ze al hun kapstok komen kiezen en hun foto's komen hangen. Iedereen had dus al meteen een gevoel van "ik heb hier ook een plaatsje, ik hoor er hier ook bij!" Nadat we allen onze boekentassen leegmaakten en onze "kastjes" vulden met onze fruitjes en koekjes was het tijd om elkaar beter te leren kennen. We begonnen de dag met een gebedje en daarna mochten we met elkaar spelen (en delen) in de hoekjes. Ook voor de juf was het wel even wennen waardoor ze haar fototoestel helemaal vergat om mooie foto's te maken. Maar in de namiddag had ze haar draai en fototoestel al gevonden.  We begonnen de namiddag met een gezellig vertelmoment : "Nellie en Cesar : Ruzie" was het boekje dat uit de kast gekomen was.
 
Na het spelen gingen we ook werken. We mochten een vriendje kiezen van wie we de handjes wilden schilderen en daarna werden de rollen omgekeerd. Later werden de handjes gebruikt  bij onze godsdienstmomentjes.




 
De dag werd afgesloten met het lied "vrolijke vrienden" en dat was ook het lied waarmee we de volgende dag zouden beginnen.



 
In februari was het nieuwe kleurtje dat we leerden "wit". En zoals gewoonlijk werden de witte spulletjes uit de kleurenkoffer gehaald en op ons bord aangebracht.
Daarna gingen we op zoek naar de witte kleur op onze eigen kleren. En we vonden heel wat.




Toen Jules dit alles zag werd hij een beetje jaloers en wou hij ook een witte trui. Gelukkig vond de juf er nog ééntje in de kleurenkoffer. Oef!!!!
 
Volgende week worden er nog witte spulletjes gezocht in de klas zodat we extra herhaling krijgen en ons kleurtje zeker centraal stellen in februari.
Verder deze week maakten we ook nog eens een logische volgorde van Nina die wakker werd en naar school ging.
Eerst werd de logische volgorde aangebracht met grote prenten. Daarna speelden we ons spelletje :
- alle hoofdjes op de bank en niet piepen
- juf draait een prentje om
- alle kindjes mogen kijken
- iemand wordt aangeduid en mag verwoorden wat er op de prent staat.




 
Als het juist is volgt een groot applaus. Als het fout is krijg je later een nieuwe kans om te proberen.
 
Daarna kregen de dierenkindjes (= eerste kleuterklassers) de prentjes in het klein en gingen ze zelfstandig aan de slag.
De fotovriendjes ( = peuterklasje) kregen een kleefpuzzel van Jules met een vriendje. Helaas geen foto's, juf was eventjes te druk bezig en foto's werden vergeten.
Verder werd er deze week ook nog heel wat gezongen en gedanst. De sfeer zat er zeker helemaal in.








Maar ons favoriete lied blijft toch dat van : jongens, meisje aan de kant daar komt mama /baby / papa olifant.
In onze godsdienstmomentjes hadden we het over samenhorigheid, geborgenheid en verbondenheid. Samen spelen is ook samen delen en luisteren naar elkaar. Het is fijn spelen als we met elkaar rekening houden.



De handjes die we in het begin van de week afdrukten werden samengebracht tot een mooie bloem. Bij een brandend kaarsje waren we dankbaar voor al onze vrienden die er voor zorgen dat het zo leuk is in de klas. Ook God, Maria en Tofke horen erbij.
 




En omdat Jules natuurlijk ook één van onze vriendjes is mocht hij meedoen aan de vele spelletjes. Bij één spelletje stond hij volledig centraal. Jules verstopte zich en daarna mochten de kindjes hem zoeken. Meteen viel op wie een goede "zoeker" was.







En zo vloog ons eerste weekje in de aapjesklas voorbij. Dat iedereen toch wel moe was op het einde van de week was te verwachten want dat het nu een pak drukker is voor iedereen valt zeker niet te ontkennen. Het is gewoon even wennen aan de "gezellige" drukte die er nu gewoonlijk heerst. Dus konden we dan ook allen moe maar volmaakt tevreden en gelukkig met een witte neus aan ons weekend beginnen.
 
 
 
Volgende week gaan we ons voorbereiden op carnaval. Kostuums, maskers, pruiken, confetti,... komen te voorschijn en we maken een heuse fotoshoot voor ons latere boekje in de boekenhoek. Ik kijk er alvast naar uit. Jullie ook?
Maar dinsdag en vrijdag vieren we de verjaardagen van Miro en Jade want zij worden dan 4 jaar.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten