De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

vrijdag 1 mei 2015

Mijn mama is de liefste!!!

Deze week zijn we begonnen met het bekijken van de foto's die we maandag meebrachten naar de klas. Iedereen vertelde over wat hij op de foto deed met zijn mama. We mochten vaststellen dat we allen een hele lieve mama hebben en daarvoor maakten we het even stil bij een brandend kaarsje. Alle foto's kregen een plaatsje in ons "mama-boek". Nu wordt het elke dag heel veel bekeken want het staat in onze boekenhoek.


In godsdienst kregen we ook nog het verhaal "Jij en ik, kleine beer" te horen.
Besluit : onze mama heeft het vaak druk maar ze staat ook altijd voor ons klaar  en daar zijn we heel erg blij en dankbaar voor.
We werkten deze week ook nog ijverig aan ons geschenkje voor Moederdag en ja hoor, het is al klaar. Helaas daarvan geen foto's want dan is het geen verrassing meer. Dus nog eventjes geduld....
We hebben ook de kniptechniek nog eens geoefend en de juf stond ervan versteld hoeveel kindjes er al zo goed kunnen knippen. Thuis stiekem een beetje geoefend zeker? Met deze snippers doen we volgende week ook nog iets maar ook dat is nog een BIG SECRET.


We deden een associatie-oefening waarbij we goed naar de mama's moesten kijken, zo wisten we welk pakje voor haar was.


En we herhaalden de hoeveelheden 1 tot en met 4. Als we goed naar de hartjes op de mama's hun trui keken wisten we hoeveel kindjes elke mama had.

Woensdag mochten we weer bij juf Bénedicte langs voor schrijfdans. Deze keer ging het over de regenboog. Eerst deden we de oefeningen op muziek in de lucht en daarna we mochten met sponsjes en verf regenbogen schilderen. Dankjewel, juf Bénédicte het was weer superleuk.







Donderdag was het "meetdag" op onze school. Dan mochten wij een kindje tekenen in ons groeiboekje. We mogen dit elk jaar opnieuw doen op de meetdag. Later komen daar ook nog andere opdrachten bij (o.a. de omtrek van je hand tekenen, 100 meter lopen in zo kort mogelijke tijd,...) Als we in het zesde leerjaar zitten krijgen we ons groeiboekje als mooie herinnering.

Diezelfde dag hebben we ook nog tijd gemaakt om onze tagetes of Afrikaantjes die we enkele weken geleden zaaiden uit te planten in kleine potjes. We gaan ze goed blijven verzorgen en als ze groot genoeg zijn krijgen ze een plaatsje in onze bloembak achter in de tuin die nu mooi vol staat met tulpen, blauwe druifjes,... en andere voorjaarsbloemen. Als wij geen groene vingers hebben...







En vrijdag kregen we een extra dagje vrij omdat het feest van de arbeid was.
Volgende week vertellen we nog veel meer over de mama's en maken nog een mooi kaartje. Ons versje komt intussen al vlot uit ons mondje.

Zoals beloofd was juf Ilse deze week weer van de partij voor haar laatste weekje stage in ons klasje.
We mochten eens in haar handtas kijken want juf Ilse is ook een mama. Maar eerst moesten we eens goed nadenken wat er allemaal zou kunnen inzitten.

We ontdekten een gsm, autosleutels, papierenzakdoekjes, een geldbeugel, parfum en een lippenstift. Daarna mochten we nog eventjes verder spelen met alle spulletjes uit de handtas. We voelden ons echte mama's.
Natuurlijk beleefden we ook weer dolle pret in de poppenhoek. Nog nooit was onze poppenhoek zo netjes want er werd ongelooflijk veel gepoetst, kleertjes werden gewassen en gedroogd op het droogrek, het bed werd opgemaakt en er werd overheerlijk gekookt,... Geniet maar even mee.






De maisbak werd gevuld met potten en pannen, bordjes en bekers, pollepels, schuimspanen,... we genoten ook hier met volle teugen.

Maar het allerleukste was toch wel het prinsessentafeltje dat juf Ilse meebracht. We maakten ons elke keer weer opnieuw heel erg mooi, alle mama's zouden wel eens graag prinsesjes zijn of niet soms ?



In onze godsdienstmomentjes leerden we over de mama van Jezus, Moeke Maria. Ze zorgde ook heel goed voor Jezus net als onze mama voor ons zorgt. We gaven een kusje op een groot hart om te tonen hoe blij we zijn met onze mama en met Moeke Maria die ook voor eens een mama wil zijn.


We kregen ook een hartje dat we thuis aan onze mama mochten geven. we kleefden het eerder die dag al op bij elkaar.

Ook ons kaartje voor moederdag werkten we nog af maar daarvan helaas geen foto's of de mama's zien het al. Nog even wachten... en we vieren samen mama's mooiste dag.
Bij deze aan alle mama's een hele fijne moederdag. Laat jullie maar lekker verwennen en vooral ... geniet ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten