De vriendjes van juf Nancy en Jules zijn...

De dierenvriendjes in de klas zijn :
Elias, Kamiel, Louis-Alexander, Janne, Jules, Wannes, Jozef, Thibaut, Yuna, Pepijn, Emely, Brighten, Roel, Lorenze-Ilyan, Johannes, Lucas, Lumen, Jana, Johannes en Alexander.







Heen- en weerbriefje

23/06/2017

Beste ouders,

Het is nauwelijks te geloven maar hier is nu ons laatste briefje van dit schooljaar.

Een schooljaar dat voorbij gevlogen is met een heel leuk jaarthema : iedereen telt mee. Op wiskundig vlak zijn we dan ook heel wat wijzer geworden. Maar ook op alle andere vlakken zag ik al mijn kleine schatjes enorm evolueren. Wat ben ik blij met mijn prachtige job waaruit ik toch zoveel voldoening mag halen. Volgende week wordt een weekje van afronden.

Genieten van de leukste verhaaltjes, samen zingen van onze favoriete liedjes, spelen met het speelgoed dat we het allerleukste vonden, veel knuffelen, gezellige praatjes slaan ,… kortom volop genieten van onze laatste momenten in dat eerste kleuterklasje. We mogen dan ook allemaal een plastiekzak meebrengen om onze werkjes in mee te nemen.

Wat staat er ons ook nog te wachten :

- Maandag vieren van de jarigen in juli : Brighten en Thibaut en de klaspop Jules

- Dinsdag vieren van de jarigen in augustus : Pepijn, Roel en Janne. EN FRIETJESDAG!!!

- Woensdag : integratiemoment ( we komen te weten wie onze volgende juf wordt en bij welke vriendjes we nog in de klas zullen zitten. SPANNEND)

- Donderdagnamiddag : afscheid van onze vriendjes van de derde kleuterklas.

- Vrijdag afscheid nemen met een dikke knuffel en elkaar een goede vakantie wensen.

Op vrijdag mogen de kindjes afgehaald worden vanaf 10:00 maar ze mogen ook blijven tot 11:45 (of in de naschoolse opvang tot 16:00 maar dan wel vooraf inschrijven bij juf Dorine )

Jullie mogen zeker nog een fruitje meegeven dat we dan nog samen opeten om 9:30. Daarna spelen we buiten op de speelplaats, in de zandbak of in de speeltuin.

Misschien wel handig voor mij als jullie laten weten wanneer jullie schatje ongeveer zou afgehaald worden. Dan kan ik hem/ haar ook gerust stellen als hij vriendjes/vriendinnetjes vroeger ziet vertrekken.

Ik kom mijn kindje halen rond ± ……………………

Ziezo, toch nog een hele boterham.

Fijn weekend en tot maandag,

Groetjes, juf Nancy

zondag 23 november 2014

Dag baby'tje klein, mag ik je vriendje zijn?

Naar aanleiding van de geboorte van Jeanne (zusje  van Babette) en Merel (zusje van Miro) werkten we het thema "Dag baby'tje klein, mag ik je vriendje zijn?" uit in ons klasje.
We begonnen ons thema  met het waarnemen van de vele babyspulletjes die de kindjes meebrachten van thuis. We leerden de woordjes : luier (i.p.v.pamper), fopspeen(i.p.v. tuutje), zuigfles (i.p.v.papfles) en rammelaar.

Wat hadden we pret toen de kleine babysokjes veel te klein waren voor ons en toen we plots een belletje hoorden in de speelgoedjes. We werden heel stil bij de zachte muziek die uit sommige speelgoedjes kwam. Allemaal dingen om de kindjes te troosten.







 
Nadat we alles goed hadden bestudeerd mochten we spelen met al de babyspulletjes en zelf mama en papa spelen.









Wat zeker niet mocht ontbreken was een bezoekje van de mama's met de echte baby's. Merel is nog heel klein en zij mocht dicht bij haar mama meegenieten van Jeanne die een badje kreeg. Ook de kindjes van de 3de kleuterklas waren erbij want Jeanne heeft naast Babette ook nog een zusje Colette in de wijze uiltjes klas. Grote broer en grote zus kregen een mooie kroon en voor de baby'tjes maakten we luiertaarten als geboortegeschenkje.










 En na een heerlijk badje smaakte het flesje overheerlijk.


 
In ons klasje vulden wij ook papflesjes maar niet met melk, maar met verf. Daarmee gingen we aan de slag en maakten een mooi schilderwerkje.



We kregen ook te horen dat er heel wat verhaaltjes bestaan over baby's. Onze juf liet ons genieten van het digitaal vertellen.

We mochten ook nog een werkje maken met vingerverf ook dat was leuk. Kijk maar mee.



We leerden een versje : Dag baby'tje klein, mag ik je vriendje zijn?
Ik zal heel goed voor je zorgen,
nu vandaag en morgen.
Want jij kan nog helemaal niets
en ik rij al met de fiets.

Nu we de kleuren rood en geel al heel veel geoefend hebben was het tijd voor een nieuwe kleur. We zochten voorwerpen in de klas en alles werd naar de kring gebracht.




En weet je wat nog blauw is ? De blauwe vinvis, de lucht als ik wil zonnen en mijn 3 blauwe ballonnen.
Juf Ilse (de stagiaire) bracht ook nog klei mee. We mochten eens proberen om een fopspeen of een zuigfles te boetseren maar dat is echt wel moeilijk hoor. We beleefden gewoon veel pret aan het experimenteren en intussen oefenden we onze vingermotoriek.





op woensdag trokken we met z'n allen naar het opvangklasje want juf Bénédicte kwam langs voor schrijfdans. Deze keer maakten we pannenkoeken. Eerst gewoon rondjes op tafel met de handen.
Daarna kregen we een beetje 'deeg' (scheerschuim en water van het spuitje).
En wij maar weer rondjes draaien.



Toen nog een beetje verf er bovenop en opnieuw ...



En wie iets vuil maakt moet het ook weer mooi maken. Dus voor de laatste keer pannenkoeken maken ... nu met waslapjes.

En tot slot brachten we ook nog allen een "fruitje of koekje" mee want op donderdag maakten we samen met de kindjes van juf Kathleen lekkere fruitpap. Gelukkig waren zij erbij om ons te helpen alles te pletten want zo sterk zijn we nog niet.





We hebben het daarna ook samen opgegeten, heel gezellig.




Om ons weekje heel leuk af te ronden mochten we vrijdag onze buggy's meebrengen en samen als echte mama's en papa's rondrijden op de speelplaats.









 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten